/ Fysio-experts - MENISCUS KLACHTEN

MENISCUS

Hoe vaak komt meniscus letsel voor?

Van alle patiënten die een huisarts ziet, hebben 2 van de 1000 patiënten per jaar een meniscusletsel. Vooral bij voetballers komt in de binnenste meniscus een scheur vaker voor, dat is de reden waarom een meniscusscheur ook wel een “voetbalknie” wordt genoemd.

 

Wat is een meniscusscheur?

De meniscus, een half maanvormig schijfje van kraakbeen in de knie, is belangrijk voor de stabiliteit van de knie. Het bovenbeen eindigt namelijk in twee knobbels die op een vlak onderbeen staan. De meniscussen fungeren als een glijdende wig ertussen. Een scheurtje in de meniscus kan veroorzaakt worden door een draailetsel bij een gebogen knie terwijl het onderbeen het gewicht draagt. De klachten kunnen dan o.a. bestaan uit pijn aan de binnenzijde van de knie en soms het “op slot” schieten van de knie. Maar bij de ouder wordende mens komt ook een “spontaan” horizontaal scheurtje in de meniscus voor, soms door een minimale draai- of strek-beweging.

 

De behandeling bij een meniscusprobleem

In eerste instantie bestaat de behandeling vaak uit (gedoseerde) oefentherapie om het vocht uit de knie te helpen afvoeren. Daarna is het belangrijk de kracht en de coördinatie van de bovenbeenspieren te verbeteren en optimaliseren. In sommige gevallen bied een operatie uitkomst, ook daar kunnen we je in begeleiden indien nodig. 

 

ONZE FYSIO-EXPERTS BIJ KNIE KLACHTEN

Onze fysio EXPERTS zijn Erik Thoomes en Laurie de Rooij. Als manueel therapeut en sportfysiotherapeut werkt Erik Thoomes binnen Fysio-Experts nauw samen met Laurie de Rooij, omdat zij de expert is op het gebied van trainen met patiënten die orthopedische klachten hebben.

 

FYSIO EXPERTS levert gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg op maat bij knie klachten. Fysiotherapie gericht op jouw klachten! FYSIO-EXPERTS zit in Hazerswoude Rijndijk, centraal gelegen tussen Alphen aan den Rijn (bij Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp) en Leiderdorp, Leiden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Spacer