/ Fysio-experts - VOORSTE KRUISBAND SCHEUR

VOORSTE KRUISBAND

Hoe vaak komt een voorste kruisband ruptuur voor?

Er wordt geschat dat zo’n 1 op de 556 sporters per jaar een kruisbandletsel oplopen en bij vrouwen is dat 3 maal hoger dan bij mannen.

 

Wat is een voorste kruisband scheur?

Centraal in het kniegewricht liggen de twee kruisbanden, de voorste kruisband en de achterste kruisband. Deze kruisbanden zorgen ervoor dat het onderbeen stevig vast blijft zitten aan het bovenbeen. Knieklachten na een (sport)ongeluk kunnen ontstaan door het inscheuren van de voorste kruisband; er ontstaat dan vaak een bloeding in de knie waardoor de knie binnen enkele uren dik, warm en pijnlijk wordt (Bruckner & Khan, 2008).  

 

De behandeling bij een voorste kruisband probleem

In eerste instantie bestaat de behandeling vaak uit (gedoseerde) oefentherapie om het vocht uit de knie te helpen afvoeren. Daarna is het belangrijk de kracht en de coördinatie van de bovenbeenspieren te verbeteren en optimaliseren. In sommige gevallen bied een operatie uitkomst. 

 

ONZE FYSIO-EXPERTS BIJ KNIEKLACHTEN

Onze fysio EXPERTS zijn Erik Thoomes en Laurie de Rooij. Als manueel therapeut en sportfysiotherapeut werkt Erik Thoomes binnen Fysio-Experts nauw samen met Laurie de Rooij, omdat zij de expert is op het gebied van trainen met patiënten die orthopedische klachten hebben.

 

 

FYSIO EXPERTS levert gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg op maat bij knie klachten. Fysiotherapie gericht op jouw klachten! FYSIO-EXPERTS zit in Hazerswoude Rijndijk, centraal gelegen tussen Alphen aan den Rijn (bij Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp) en Leiderdorp, Leiden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Spacer