/ Fysio-experts - FYSIOTHERAPIE

FYSIOTHERAPIE BIJ FYSIO-EXPERTS 

Fysiotherapie… wat een pracht vak

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte, of gewoon door het ouder worden. De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen en behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werk je aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Met de fysiotherapeut ben je snel weer in beweging. 

Samen bespreken we wat jouw klachten zijn en wat je graag beter zou willen kunnen. We kijken naar de mogelijkheden en je fysieke gesteldheid. Wij maken gebruik van verschillende meetinstrumenten om jouw klachten goed te kunnen beoordelen. In alle gevallen zal er een uitgebreid gesprek plaatsvinden om jouw klachten te inventariseren en gaan we daarna (al dan niet met behulp van apparatuur) op zoek naar de oorzaak van de klachten. Nadat er een diagnose gesteld is, kan er een specifiek behandelplan worden opgesteld, in samenspraak met jou uiteraard. We gaan samen aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. 

Maar ook als je onzeker bent over jouw fysieke gezondheid en je dagelijkse activiteiten niet meer zo gemakkelijk gaan, kun je terecht bij de fysiotherapeut. Merk je bijvoorbeeld dat je bang bent om te vallen of merk je dat één van je ouders steeds onzekerder beweegt, neem dan contact met ons op. We kunnen in de persoonlijke thuissituatie een analyse maken van het bewegen en de probleembewegingen en hier aan gaan werken. 

 

Zorg op maat

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut. Naast algemene fysiotherapie zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten, dit zijn bijvoorbeeld sportfysiotherapeuten, fysio- manueel therapeuten of een kinderfysiotherapeut.

Zo is de kinderfysiotherapeut gericht op het verbeteren van de motorische ontwikkeling, als dit op de één of andere manier een probleem geeft. De kinderfysiotherapeut begeleidt kinderen vaak spelenderwijs, waarbij de samenwerking met de ouders van groot belang is.

 

Daarnaast zijn er fysiotherapeuten die een specifiek interessegebied hebben of die zijn aangesloten bij netwerken waarin kennis wordt gedeeld. Dit zijn fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het SchouderNetwerk, het Parkinson Netwerk enzovoorts. Binnen het team van FYSIO-EXPERTS is er veel diversiteit aan ervaring, interesse en specialisatie. Wij maken graag gebruik van elkaars kennis en kunde en zullen jouw gezondheid altijd centraal stellen, daarom zullen we zorgen dat je altijd door de meest geschikte collega wordt geholpen.

 

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak plannen wij (indien mogelijk) ruim de tijd in, we voeren dan een screening, intake en behandeling uit. Je bent 45-50 minuten bij ons in de praktijk aanwezig en daarna maken wij een verslag en brengen jouw huisarts op de hoogte. Indien we slechts een enkele afspraak kunnen plannen omdat de agenda een "dubbele" afspraak (onderzoek en behandeling) niet toe laat, zullen wij een screening en intake uit voeren en zo snel mogelijk de tweede behandeling plannen. 

 

Verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapie zit in het basispakket voor mensen tot 18 jaar. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig. De zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Je kunt altijd bij een fysiotherapeut terecht, ook als je besloten hebt geen aanvullende verzekering te nemen. Je betaalt dan zelf het verschuldigde tarief aan de fysiotherapeut.

 

Spacer