/ Fysio-experts - HANDTHERAPIE

HANDTHERAPIE BIJ FYSIO-EXPERTS

Onze handen zijn onmisbaar, elke dag hebben we ze nodig. Heb je last van je hand, pols, onderarm of elleboog? Bent je geopereerd? Of heb je een ongeluk gehad? Samen met onze hand-fysiotherapeut kun je op zoek naar de oplossing van jouw klachten.

Wat is hand therapie?

Handtherapie is bedoeld voor mensen die klachten ervaren aan hun vingers, hand, pols, onderarm of elleboog. Het is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Onze handen zitten enorm complex in elkaar en daarom kunnen we er zoveel unieke dingen mee doen. Van zacht en zorgzaam precisiewerk tot stevig vasthouden om niet te laten vallen. De kleinste verandering kan dan ook grootste gevolgen hebben. Voor alle klachten aan de handen is handtherapie geschikt.  

De hand therapeut

De handtherapeut is een therapeut die na de opleiding fysiotherapie zich verder heeft verdiept in de handen. Door uitgebreide nascholing, klinische ervaring en actief binnen de beroepsgroep werkzaam te zijn heeft de therapeut zich gespecialiseerd. Handtherapeuten kunnen zich laten certificeren bij de Nederlandse Vereniging voor HandTherapie (NVHT). Dit certificaat laat zien dat jouw therapeut ruime kennis en ervaring heeft. De handtherapeut werkt nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners om je zo goed mogelijk te laten herstellen.

Hoe gaat de hand therapeut te werk?

De handtherapeut zal jouw klachten helemaal in kaart brengen tijdens een intake gesprek. Vervolgens zal er een uitgebreid onderzoek plaatsvinden waarin de klachten in kaart worden gebracht. Er zal worden gezocht naar een oorzaak voor de (eventueel terugkerende) klachten. Hiervoor zal de handtherapeut je gewrichten, spieren, pezen, banden en zenuwen onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zal met jou worden besproken en samen wordt er een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit littekenmassage, mobilisaties, tracties en ook altijd uit oefeningen. Zonder oefeningen is de kans dat er verbetering optreedt een heel stuk kleiner. Daarnaast kan de handtherapeut ook een spalk op maat maken (mocht dit nodig zijn).

 

Onze therapeuten

De handtherapeuten die bij FYSIO-EXPERTS werkzaam zijn: Annelies Zaal-Koeckhoven. Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van handen en het maken van spalken. Laurie de Rooij is tevens zeer ervaren in het behandelen van deze klachten en heeft interne scholing gevolgd bij een expert.

 

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak plannen wij (indien mogelijk) ruim de tijd in, we voeren dan een screening, intake en behandeling uit. Je bent 45-50 minuten bij ons in de praktijk aanwezig en daarna maken wij een verslag en brengen jouw huisarts op de hoogte. Indien we slechts een enkele afspraak kunnen plannen omdat de agenda een "dubbele" afspraak (onderzoek en behandeling) niet toelaat, zullen wij een screening en intake uit voeren en zo snel mogelijk de tweede behandeling plannen. Voor handtherapie (en ook de algemene fysiotherapie) heb je geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. 

 

Verzekerd voor fysiotherapie?

Mensen tot 18 jaar hebben fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig. De zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen. Je kunt altijd bij een fysiotherapeut terecht, ook als je besloten hebt geen aanvullende verzekering te nemen. Je betaalt dan zelf het verschuldigde tarief aan de handtherapeut.

 

Prijslijst op maat gemaakte spalken

Je maakt een afspraak om de spalk te laten maken en betaald voor de spalk zelf een kleine bijdrage aan materiaalkosten.

Vingerspalk: 7,50 euro

Vingersplint: 10,00 euro

Neopreen sleeve: 5,00 euro

Duimspalk: 12,50 euro

Lichte polsspalk: 15,00 euro

Zware polsspalk: 15,00 euro

 

Spacer