/ Fysio-experts - CHRONISCHE PIJN

CHRONISCHE PIJN

Hoe werkt pijn en chronische pijn?

Vrijwel iedereen heeft wel eens pijn gehad en maar weinig mensen weten wat er dan allemaal gebeurt in het lichaam.

Er zijn heel veel mensen die langdurige pijn hebben en daarvan heeft een groot gedeelte wel eens te horen gekregen dat hun angsten en stress een slechte invloed hebben op hun klachten. Veel mensen zijn op zo'n moment bang dat ze niet serieus genomen worden en de klachten alleen maar "tussen de oren" zitten. Als je dit herkent (of je kent iemand tegen wie dit wel eens is gezegd) dan is het heel verstandig om de filmpjes DE PIJNPUZZEL eens op je gemak te bekijken.

 

Van alles al geprobeerd

Het is soms om wanhopig van te worden als je pijn niet over gaat. Als je al langdurig fysiotherapie hebt gehad, lang pijnstilling gebruikt of als je zelfs al bij de pijnpoli bent geweest. Het is soms gewoon niet te bevatten waarom pijn aanhoudt en niet verdwijnt. Langdurige pijn zal niet snel over gaan, over het algemeen is er geen Quick fix. Maar dat betekent niet dat je niets kunt doen om je situatie te verbeteren en soms om zelfs volledig pijnvrij te worden. Het is een lange, uitdagende weg, waarin je veel zult leren om vooruit te komen. 

 

Het proces

Pijn en het brein: de pijnpuzzel

Marloes Thoomes heeft samen met Michiel Trouw het boek de pijnpuzzel geschreven, dit is een werkboek waarmee er kan worden gewerkt aan inzicht, maar ook waarin we op zoek kunnen gaan naar beïnvloedende factoren.

 

Fysiek aan de slag

Daarnaast is het uiteraard van belang om je lichaam gericht te gaan her-trainen rekening houdend met alle kennis die we hebben vanuit de pijnwetenschappen. Het is belangrijk om dit proces één op één op te starten. Bewegen heeft een gunstige invloed op allerlei processen die van belang zijn bij pijn management, we bieden ter ondersteuning van het gehele proces dan ook een beweegzorg-programma aan, waarin je in groepsverband aan de slag kunt gaan, klik hier voor meer informatie. 

 

Pijndemping

Wij hebben in de praktijk eventueel ook TENS apparaatjes die je kunnen ondersteunen in het tijdelijk remmen van je pijn.

Je kunt deze van ons lenen en wanneer dit effectief voor jou is gebleken, zelf aanschaffen. 

 

Onze FYSIO-EXPERT
Onze fysio EXPERT op dit gebied zijn Marloes de Graaf en Laurie de Rooij. Marloes werkt individueel met mensen die langdurige pijn hebben en Laurie werkt in groepsverband aan de beweegzorg chronische pijn.

Spacer