/ Fysio-experts - DEGENERATIE

DEGENERATIE

Hoe vaak komt slijtage voor?

Het is niet geheel duidelijk hoeveel mensen te maken krijgen met een degeneratief proces, omdat vrijwel iedereen "afwijkingen" laat zien op een foto. Ook mensen die helemaal nergens last van hebben krijgen te maken met dit soort processen. 

 

Wat is degeneratie in de lage rug?

Onder degeneratie kunnen een aantal processen vallen, namelijk slijtage (artrose), discapathie/ discusversmalling, osteofytvorming, maar ook bijvoorbeeld een kanaalstenose en een spondylolisthesis. Klik voor meer informatie over een kanaalstenose of spondylolisthesis op de linkjes. 

 

Kijk naar dit filmpje als je wil weten wat er kan gebeuren met de rug als we ouder worden

De behandeling van lage rugklachten

Het is uit onderzoek gebleken dat manuele therapie de klachten behoorlijk kan reduceren, door middel van mobilisaties en gerichte oefentherapie. Daarnaast is het van belang om aan de controle van de spieren te werken en te weten welke bewegingen positief zijn om te maken.     

 

ONZE FYSIO-EXPERTS BIJ LAGE RUGKLACHTEN

Onze fysio experts op dit gebied zijn Marloes de Graaf en Erik Thoomes, zij zijn beide manueel therapeut.

 

 

FYSIO EXPERTS levert gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg op maat bij rugklachten. Fysiotherapie gericht op jouw klachten! FYSIO-EXPERTS zit in Hazerswoude Rijndijk, centraal gelegen tussen Alphen aan den Rijn (bij Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp) en Leiderdorp, Leiden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Spacer