/ Fysio-experts - SPORTFYSIOTHERAPIE

SPORTFYSIOTHERAPIE BIJ FYSIO-EXPERTS

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen? De sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in sport en sporters en begeleidt bij (en het voorkomen van) blessures en effectiever trainen.  

 

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die graag sporten, veel bewegen of overwegen een sportieve activiteit te gaan doen. Heb je bijvoorbeeld een blessure? Of wil je advies over de opbouw van een training, schoenen of braces? Maar ook als je vragen hebt over welke sport er goed bij je zou passen. De sportfysiotherapeut begeleidt beginnende tot zeer ervaren sporters.

De sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na de studie fysiotherapie heeft hij/zij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet de sportfysiotherapeut welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij/zij weet wat de motivatie van sporters is.

Hoe gaat de sportfysiotherapeut te werk?

De sportfysiotherapeut zal jouw klachten inventariseren en onderzoeken in hoeverre dit je sport beïnvloedt of belemmert. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut testen hoe groot de kans is dat er een blessure zal optreden, maar ook wanneer je weer voldoende hersteld bent om te gaan trainen of mee te spelen met wedstrijden. Wij hebben de mogelijkheid om een performance test, risico-analyse en video analyse uit te voeren om je gedegen adviezen te geven. 

We hebben ruimte in onze fitnesszaal om met je te trainen maar hebben ook een buitenruimte indien dit geschikter is i.v.m. de sport die je uitoefent. 

Bij sportfysiotherapie is het belangrijk om continue te evalueren hoe goed het lichaam functioneert en haalbare doelen te stellen om naar toe te werken.

 

Onze therapeuten

De sportfysiotherapeuten van FYSIO-EXPERTS zijn: Erik Thoomes en Annelies Zaal - Koeckhoven. Erik begeleidt o.a. topsporters en heeft het TNT marathon schaatsteam en het Nederlands American Football begeleidt.

 

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak plannen wij (indien mogelijk) ruim de tijd in, we voeren dan een screening, intake en behandeling uit. Je bent 45-50 minuten bij ons in de praktijk aanwezig en daarna maken wij een verslag en brengen jouw huisarts op de hoogte. Indien we slechts een enkele afspraak kunnen plannen omdat de agenda een "dubbele" afspraak (onderzoek en behandeling) niet toelaat, zullen wij een screening en intake uit voeren en zo snel mogelijk de tweede behandeling plannen. Voor sportfysiotherapie (en ook de algemene fysiotherapie) heb je geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. 

 

Verzekerd voor sportfysiotherapie?

Mensen tot 18 jaar hebben fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig. De zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Je kunt altijd bij een fysiotherapeut terecht, ook als je besloten hebt geen aanvullende verzekering te nemen. Je betaalt dan zelf het verschuldigde tarief aan de sportfysiotherapeut.

 

Het gratis sportspreekuur

Soms is het onduidelijk of je een afspraak moet maken bij de fysiotherapeut voor je klachten. Wij bieden het gratis inloopspreekuur aan, waar je met al je vragen terecht kunt. Laagdrempelig en toegankelijk. Onze sportfysiotherapeuten helpen je graag verder, ze beantwoorden vragen, voeren een kortdurend onderzoek uit indien nodig en geven tips. Mocht je blessure wat meer aandacht nodig hebben, kan er in overleg met jou natuurlijk snel een vervolgtraject worden ingezet. Iedere dinsdagavond van 18.30-19.30. 

Spacer