/ Fysio-experts - KAAKFYSIOTHERAPIE

FYSIOTHERAPIE BIJ KAAKKLACHTEN 

Pijn in je kaak? Hoofd, nek of oorpijn? Heb je moeite met eten of gapen? Of ervaar je veel spanning rondom je kaak? 

 

Wat is fysiotherapie bij kaakklachten?

Fysiotherapie voor kaakklachten is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie voor klachten die te maken hebben met het kaakgewricht. 

De behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde fysiotherapeut, bijvoorbeeld door een orofaciaal therapeut. Bij Fysio-Experts behandeld Marloes kaakklachten, zij is manueel therapeut en heeft na de masteropleiding nog aanvullende scholing gevolgd t.a.v. de kaak om zich verder te bekwamen op dit gebied. 

Hoe gaat de fysiotherapeut te werk bij kaakklachten?

Uiteraard worden de klachten grondig in kaart gebracht, evenals factoren die de klachten mogelijk veroorzaakt hebben of in stand houden. Je krijgt uitleg over het normale functioneren en gebruik van het kauwstelsel, maar ook adviezen om bijvoorbeeld bepaalde gewoontes af te leren die kunnen leiden tot overbelasting. De behandeling kan bestaan uit mobilisatie technieken om het kaakgewricht beter te laten bewegen en/of oefeningen om de functie van de kaakspieren te verbeteren. Daarnaast krijg je vrijwel altijd oefeningen mee om de kauwspieren weer te leren ontspannen (waaronder rekoefeningen, zelfmassage en ontspanningsoefeningen voor de mond en het gezicht). 

 

Onze therapeuten

De fysiotherapeut bij FYSIO-EXPERTS die kaakklachten behandeld is Marloes de Graaf.

 

De eerste afspraak

Voor de eerste afspraak plannen wij (indien mogelijk) ruim de tijd in, we voeren dan een screening, intake en behandeling uit. Je bent 45-50 minuten bij ons in de praktijk aanwezig en daarna maken wij een verslag en brengen jouw huisarts op de hoogte. Indien we slechts een enkele afspraak kunnen plannen omdat de agenda een "dubbele" afspraak (onderzoek en behandeling) niet toelaat, zullen wij een screening en intake uit voeren en zo snel mogelijk de tweede behandeling plannen. Voor manuele therapie (en ook de algemene fysiotherapie) heb je geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. 

 

Verzekerd voor manuele therapie?

Manuele therapie zit, net als fysiotherapie, voor mensen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig. De zorgverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Spacer